ONTSTRESSEN DOE JE ZÓ!

Stress, stress en nog meer stress. Hier heb ik ook wel eens last van. Tentamen hier, afspraak daar. Ik probeer dan vaak aan het einde van de dag te ontstressen, maar hoe? Het is erg belangrijk om op tijd rust te nemen. Daarom geef ik je tips die je gegarandeerd zullen helpen te ontstressen.

Lachen
lachen

Lachen is gezond! Ja, het is echt waar. Het verbetert je creativiteit, het maakt endorfine aan, het verlaagt je bloeddruk en zo zijn er nog tig andere redenen waarom lachen zo goed voor je is.

Bewegen
Zorg dat je genoeg beweegt op een dag. Dit hoeft niet perse actieve fitness te zien, maar dit kan ook het uitlaten van de hond zijn. Wandel tijdens je lunchpauze even een blokje om. Als je 30 minuten per dag beweegt, verbetert dat je humeur en verkleint het de kans op een depressie.

Goede houding
Een goede houding is zoooo belangrijk! Niet alleen voor je rug en nek, waar ik jullie al eerder over vertelde in dit artikel. Maar ook voor je zuurstofopname. De juiste houding zorgt er namelijk voor dat je meer zuurstof binnenkrijgt.

Yoga
yoga
Yoga, een van mijn favorieten. Even mediteren of een ademhalingsoefening werkt geweldig om te ontstressen. Yoga verlaagt je bloeddruk, wat weer helpt om te relaxen.

To-do list
Soms loopt mijn hoofd over: ik moet nog zoooo veel doen! Wanneer je hiervan een to-do lijstje maakt, weet je wat er nog moet gebeuren en heb je hier een duidelijk overzicht van. Probeer deze activiteiten in te delen in de tijd die je hebt (wel een beetje realistisch ;). Je zult zien dat dit een hele last van je schouders afneemt.

Muziek
Zet op z’n tijd een lekker muziekje op! Het luisteren naar muziek verlaagt namelijk je hartslag en bloeddruk.

Hopelijk helpen deze tips jou te ontstressen!

Liefs, Vera

6 gedachtes over “ONTSTRESSEN DOE JE ZÓ!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s