FEITEN & FABELS: ALCOHOL

Een lekker glaasje wijn, daar houd ik wel van! Jij ook?

‘Een glas wijn drinken per dag is goed voor je’. Ik denk dat iedereen dat wel eens heeft gehoord. Maar is dit echt waar? Klopt het dat het drinken van één glas wijn per dag goed voor je is? Ik was erg benieuwd naar het antwoord. Daarom een artikel over de feiten & fabels van alcohol.

Het drinken van één glas wijn per dag is goed voor je FEIT
Het matig drinken van wijn, maar ook bier, verlaagt de kans op hart en vaatziekten. Dit gunstige effect komt door de alcohol die deze dranken bevatten. Voor vrouwen is dit maximaal 1 glas, voor mannen 2 glazen per dag.

Sommige mensen kunnen beter tegen alcohol FEIT
Het klopt dat er individuele verschillen zijn tussen hoe goed een mens tegen alcohol kan. Dit is voor een groot deel erfelijk bepaald. Het hangt af van de snelheid waarmee alcohol wordt afgebroken door de leverenzymen.

Je wordt sneller dronken als je alles door elkaar drinkt FABEL
Dronken word je van het drinken van teveel alcohol in te korte tijd. Het door elkaar drinken van verschillende typen drank maakt qua hoeveelheid alcohol die je binnenkrijgt dus geen verschil. Wel kun je bij het drinken van allerlei verschillende dranken door elkaar last krijgen van de andere stoffen die je via de drankjes binnen krijgt.

Een volle maag zorgt ervoor dat je minder snel dronken wordt FEIT
Met een volle maag wordt alcohol minder snel opgenomen in het bloed. Hierdoor raak je dus minder snel dronken.

Vrouwen en mannen kunnen even veel alcohol verdragen FABEL
Vrouwen hebben gemiddeld meer vet dan mannen van hetzelfde gewicht (helaas voor ons). De alcohol verspreid zich in het lichaam in de vetvrije massa. Vrouwen zullen daardoor een hogere alcoholconcentratie in hun bloed hebben dan mannen met hetzelfde gewicht.
Het klopt dus inderdaad dat het drinken van één glas wijn per dag goed voor je is (goed nieuws!). Dus bij het nemen van een wijntje vanavond hoef je je geen zorgen te maken, het is zelfs gezond!

Liefs, Vera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s